Strafrecht

Jaar in psychiatrisch ziekenhuis voor o.a. belaging en diefstal

By 19 september 2016 No Comments

De rechtbank veroordeelde vandaag een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats tot een plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis voor 1 jaar. De man heeft zich schuldig gemaakt aan 3 vernielingen, 2 diefstallen, een inbraak en belaging van zijn ex-vriendin.

Steeds opnieuw contact gezocht met ex-vriendin

De man zocht steeds opnieuw contact met zijn ex-vriendin, terwijl zij had aangegeven geen contact meer te willen. Hij stuurde haar veel berichten via Facebook, belde haar, stuurde haar brieven, liet kleding voor haar achter en wachtte haar op in haar kelderbox en woning. Hiermee maakt de man inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van zijn ex-vriendin, met als doel haar te dwingen om contact met hem te hebben.  

Geen straf

Naar oordeel van de rechtbank kunnen de strafbare feiten niet aan de man worden toegerekend, omdat hij volledig onder invloed van een stoornis handelde. Om die reden kan aan de man geen straf worden opgelegd. Gelet op de adviezen van de deskundigen is de rechtbank tot de conclusie gekomen dat de man een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst moet worden. Deze conclusie komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man één van de slachtoffers een schadevergoeding van 286,71 euro betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Powered by WPeMatico