Zorg ervoor dat u een jurist in de arm neemt die écht voor uw belangen vecht

Reorganisaties vinden nog op relatief grote schaal in Nederland plaats als gevolg van de zwakkere economie. De gevolgen van een reorganisatie kunnen enorm zijn en voor veel werknemers breekt een onzekere tijd aan waarin zij niet weten of zij hun baan blijven behouden.

Zelfs de grote organisaties lijken niet aan reorganisaties te ontkomen. Het meest recente voorbeeld is het voorgenomen besluit van de ING Bank om 7000 banen te schrappen waaronder maar liefst 2300 banen in Nederland.

Bij een reorganisatie kunnen zich verschillende omstandigheden voor doen:

  • Een werknemer kan een andere functie krijgen of worden overgeplaatst;
  • Begeleiding naar een andere baan (outplacement);
  • Wijziging van arbeidsvoorwaarden;
  • Gedwongen ontslagen;

Per reorganisatie kan de impact verschillen en zijn de omstandigheden afhankelijk van de grootte van de reorganisatie.

Het meest vervelende voor de werknemers is, naast het feit dat zij hun baan kunnen kwijtraken en een onzekere tijd tegemoet gaan, dat het uitvoeren en reorganiseren achter gesloten deuren door de werkgever plaatsvindt terwijl de informatie vaak maar mondjes maat en via de wandelgangen op de werkvloer doorkomt. Er wordt geen inzicht gegeven en het voelt voor de werknemer alsof zij aan hun lot worden overgelaten.

Geen wonder dat werknemers zich dan ook afvragen:

  • Kan een reorganisatie zomaar?
  • Wat gaat er gebeuren en raak ik misschien mijn baan kwijt?
  • Wat is de procedure en wat ik daar aan doen?
  • Wat is een boventalligverklaring en waarom mag mijn collega wel blijven?
  • Hoe werkt dat afspiegelen bij gedwongen ontslagen?

Om de gevolgen voor werknemers zo goed mogelijk in kaart te brengen is het van belang dat er zo snel mogelijk juridische hulp wordt ingeschakeld. Niet alleen om het gehele traject te volgen en de werknemer bij te staan, vooral ook te garanderen dat de werknemer niet tekort wordt gedaan gedurende het proces.

Laat u als werknemer vooral niet wijsmaken dat de reorganisatie volgens de regels en de wetten wordt uitgevoerd omdat de werkgever juridisch advies heeft ingewonnen of de vakbonden bij de reorganisatie zijn betrokken, maar zorg ervoor dat u een jurist in de arm neemt die echt voor uw belang vecht! Hierin kan echt het verschil worden gemaakt tussen het behouden van werk of het moeten dulden van een gedwongen ontslag.

Reorganisatie: In een onzekere tijd naar een onzekere toekomst. Zorg ervoor dat u samen met uw jurist ervoor kunt zorgen dat alles wat beïnvloed kan worden ook beïnvloed wordt voor het beste resultaat.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust GRATIS en VRIJBLIJVEND contact met ons op om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

Bel ons op:  06 415 955 02 / 023- 205 22 40, ga direct naar het contactformulier of maak gebruik van onze juridische Whatsapp noodlijn:  06 415 955 02

WhatsApp Noodlijn

24/7 juridische (nood)hulp
+31 (0)6 415 955 02

Terugbelservice

Vul uw nummer in en word
binnen 2 uur teruggebeld

Actueel nieuws

19 september 2016

Wettelijke regeling voor tenuitvoerlegging levenslang

19 september 2016

Jaar in psychiatrisch ziekenhuis voor o.a. belaging en diefstal

19 september 2016

‘Maatwerk is noodzakelijk, zeker bij ontuchtzaken’