Het recht dat ziet op de verhouding tussen buren

Het woord burenrecht geeft eigenlijk zelf al de inhoud aan. Het recht dat ziet op de verhouding tussen buren. In veel gevallen gaat het vooral over bomen, struiken en het gebruik van elkaar terrein. U kent vast wel het programma van de rijdende rechter waarin een divers soort van deze juridische conflicten voor de camera worden uitgevochten.

Het programma geeft echter ook direct de diepgang en complexiteit van het burenrecht weer. Kijkt u maar eens goed hoe genuanceerd bepaalde wetsartikelen of regels zijn ten opzichte van wat men eigenlijk op het eerste gezicht vermoed.

Waar u bijvoorbeeld op moet letten is dat u in sommige gevallen niet (alleen) de huurder dient aan te spreken maar (ook) de eigenaar van het naburige erf. Daarnaast gaan burenruzies in veel gevallen niet over de kern van de zaak. Dit heeft tot gevolg dat van het ene juridische probleem naar het andere juridische probleem wordt gehobbeld.

Klein Molekamp combineert kennis en inzicht van het burenrecht met conflictmanagement en mediation. We de-escaleren en gaan terug naar de kern van het probleem. Met onze aanpak weten we in veel gevallen niet alleen het juridische probleem te verhelpen maar ook de band met uw buren te herstellen. Uiteindelijk blijft een goede buur immers beter dan een verre vriend. We zijn echter ook reëel. Heeft u alles zelf al geprobeerd en zit er echt niets anders op…? We zijn er voor u en vechten totdat uw rechten geldend zijn gemaakt.

Enkele voorbeelden waarin we u kunnen bijstaan zijn:

  • Overlast van stank en geluid;
  • Problemen met vensters en balkons;
  • Overhangende bomen;

  • Erfafscheidingen;
  • Afvoer van water;
  • Burenruzies;

Aarzel niet om ons vrijblijvend te vragen wat wij voor u kunnen betekenen.

Bel ons op:  06 415 955 02 / 023- 205 22 40, ga direct naar het contactformulier of maak gebruik van onze juridische Whatsapp noodlijn:  06 415 955 02.

WhatsApp Noodlijn

24/7 juridische (nood)hulp
+31 (0)6 415 955 02

Terugbelservice

Vul uw nummer in en word
binnen 2 uur teruggebeld

Actueel nieuws

23 juli 2019

Vrijspraak en niet-ontvankelijkheid OM, bij verdenking omkoping gedeputeerde Hooijmaijers

12 juli 2019

Een keer tijdens de les in gesprek met een rechter of griffier?

3 juli 2019

Gevangenisstraffen voor brand bowlingcentrum Venhuizen

25 juni 2019

Gevangenisstraf van 11 jaar vanwege doodslag op echtgenote